Mrt

Ekinoks, gündüz ile gecenin eşit sürelerde olduğu ve mevsim değişikliklerinin habercisi olarak kabul edilen önemli bir doğa olayıdır. Bu olay, her yıl iki kez gerçekleşir: biri ilkbaharın başlangıcını müjdeleyen 21 Mart’ta, diğeri ise sonbaharın habercisi olan 23 Eylül’de gerçekleşir.

Mrt

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkati çekmek ve bu kaynakların sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl 22 Mart Uluslararası Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu okul panomuz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri kapsamında hazırladığımız Kutadgu Bilig pano ve kare bulmaca etkinliğimiz.  Türk edebiyatında İslam kültürünün en yüksek özelliklerini taşıyan ilk eser olarak adlandırılan Kutadgu Bilig; kelime anlamıyla Kutlu olma bilgisi demektir. Birçok açıdan Türk edebiyatı için önceliğin yer aldığı Kutadgu Bilig; İslam kültürü etkisinde yazılmış olan ilk eser olarak ortaya çıkmıştır.

Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı Deyimler ve Atasözleri Okumaları çalışmamız

Ock

Milli Savunma üniversitesi başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 30 Ocak! Öğrencilerimize sınav başvuru süreci anlatılmış ve üniversite tanıtımı yapılarak bilgilendirilmişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce meslekî yarışmalar kapsamında Niğde geneli İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Muhafızlar Kız Hafızlık Yarışması İl Finalinde okulumuz öğrencisi Hafız Ayşe Gül BİNİCİ İl 1.si olarak bizleri gururlandırdı. Kayseri'de yapılacak bölge finallerinde ilimizi Hafızlık kategorisinde temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi başarısından dolayı kutluyor, emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.