29 kasım 2019'da Öğretmen Gelişim Programı kapsamında, okulumuz Çiftlik AIHL'nin koordinatörlüğünde 'Peygamberimizin Eğitim Metodları' konulu konferans düzenledik. Okulumuz çok amaçlı salonunda düzenlemiş olduğumuz konferans, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi öğretim üyeleri, Dr. Bayram Ayhan ve Dr. Mustafa Kıranatlıoğlu'nun teşrifleriyle gerçekleşti.    Düzenlediğimiz konferansa katılımlarından dolayı öncelikle Niğde ÖHÜ İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Bayram Ayhan ve Dr. Mustafa Kıranatlıoğlu'na ayrıca katılan tüm öğretmen ve idarecilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Melendiz ilçe sınırlarında yaşayan tüm velilerimizin katılabileceği bir proje olan "MELENDİZ OKUYOR" projesi Divarlı Şehit Caner Erden İlkokulu, Divarlı Şehit İlhan Çankaya İlkokulu ve Divarlı Ahmet Yesevi Ortaokulu öncülüğünde başlıyor. Katılmak isteyen velilerimiz en kısa sürede öğrencisi bulunduğu okulu bilgilendirip, kitabını temin edip projeye katılabilirler. Yarışmada birinci basamak sınav 15.01.2020 tarihinde saat 10.30'da herkesin kendi okulunda yapılacak olup, okullarında birinci olanlar 18.02.2020 tarihinde saat 10.30'da Mustafa Kemal Ortaokulunda sınava tabi tutulacaklardır. Birinci olana Tam Altın, ikinciye Yarım Altın, üçüncüye ise Çeyrek Altın ödül vardır.

Niğde'de düzenlenen Serbest Stil Güreş elemelerinde öğretmenimiz Fatih YILMAZ eğitmenliğinde 74 kg'da öğrencilerimiz Osman Şükrü DİNÇSOY birinci, Ramazan DOĞAN ise üçüncü olmuştur. Kendilerini kutlar, başarılar dileriz.

Okulumuzda öğretmenlere yönelik 'Çocukların Gelişim Evreleri ve Ergenlerle İletişim' konulu seminer düzenlendi. Seminerde gençlerin dönemsel sorunlarına ve bu sorunlarla baş etme yöntemlerine değinildi. Ayrıca öğretmenler ve velilere düşen görevler anlatıldı.

İmam Hatip Okulunun kuruluş amaçları ve hedefleri öğrencilere aktarıldı. İlk İmam Hatip Okulunun Tevhid-i Tedrisat Kanununa dayalı olarak orta kısımla birlikte açıldığı ve günümüz tarihine kadar geçirdiği önemli değişimlerden öğrencilere bahsedildi. Celaleddin ÖKTEN Hoca'nın İmam Hatip Okullarının açılmasında gösterdiği çabalar öğrencilerle konuşuldu.İmam Hatipli olmanın ne anlama geldiği öğrencilere hissettirilmeye çalışıldı.

Okulumuz Müdürü Akın KAHRAMAN periyodik zamanlarda öğretmenlerimizin derslerini ziyaret etmektedir. Uygulamaları sınıf ortamında izleyip değerlendirme amacıyla yapılan bu uygulama tecrübe paylaşımına da katkı sağlamaktadır.

Okulumuzda Mesleki Tatbikat Kulübünün çalışmaları çerçevesinde imamlık,müezzinlik ve vaizlik gibi uygulamalar yapıldı. Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve beceri kazanmasını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla yapılmakta olan uygulamamız öğrencilerimizin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Okulumuz Rehberlik Servisi öğretmeni İkbal AKDOĞAN tarafından öğrencilerimizi daha iyi tanımak ve anlamak amacıyla Yaşam Pencerem ve Öğrenci Bilgi Formu uygulandı.

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Hikmet TEKİN, öğrencilerimize Diyabet hakkında eğitim verdi.

Okulumuz Matematik Öğretmeni Banu DENİZ "Yangın ve Yangından Korunma Yolları" eğitimi verdi. Sevgili öğrencilerimiz ile birlikte ´Doğal Afet´ panosunu hazırladılar.

Okulumuz İHL Meslek Dersi Öğretmeni Büşra Selcen TOKLU, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Münevver SOLAKOĞLU ve sevgili öğrencilerimiz "24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle okul panomuzu süslediler.

24 Kasım Öğretmenler Günü Hediyeleri ve ince düşünceleri için okul müdürümüz Akın KAHRAMAN'a, İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Büşra Selcen TOKLU'ya ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Münevver SOLAKOĞLU'na teşekkür ederiz. Ayrıca okulumuza emek veren "Bütün Öğretmenlerimizin" 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, meslek hayatlarının başarılarla ve mutluluklarla geçmesini diliyoruz. Biz Güzel, Başarılı ve Mutlu bir Aileyiz. Teşekkürler ÇAİHL Ailesi ❤️

Başöğretmen Atatürk'ün birer yansıması olan sizler, övgülerin en güzeline layıksınız.Vatanın dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Çiftlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi olarak gününü kutluyoruz.

Kasım Seminerinin

1. gününde; Öğretmen Yet. ve Gel. Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Adnan BOYACI'nın ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK'un konuşmalarını dinledik ve 1. dönemimizin ilk yarısının değerlendirme toplantısını yaptık.

2. gününde; Mustafa Kemal Ortaokulunda şiir dinletisi ve canlı müzik dinletisine katıldık. Şiir dinletisinde okulumuz öğretmeni İsa Tekin çok güzel ve çok içten bir şiir okuyarak herkesi kendisine adeta hayran bıraktı.

3. gününde; Mustafa Kemal Ortaokulunda çeşitli atölye çalışmaları yaptık.

4. gününde ise; ilçemiz voleybol turnuvasına katıldık.

Okulumuz Rehber Öğretmeni İkbal AKDOĞAN öğretmenimiz, öğrencilerimize Zorbalık ve Türleri hakkında eğitim verdi.