HEDEF YKS

Okulumuz velileri ile Hedef YKS toplantısı yapılarak gerçekleştirilen deneme sınavlarının analizi ve Hedef YKS çalışmaları hakkında velilerimiz bilgilendirilmiştir.

Geçmiş yıllarda mezun olmuş ve şu an Üniversitede okuyan öğrencilerimizle 11. ve 12. Sınıf öğrencileri konferans salonunda  buluşturuldu. Soru cevap etkinliğiyle YKS hazırlık süreçleri ve üniversite hayatı hakkında sohbet edilerek öğrencilerimizin bilgilenmesi ve motive olması amaçlandı.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine "Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Motivasyon" konulu seminer verilmiştir.

Ders çalışırken nelere dikkat edilmeli? Kavram haritası nasıl oluşturulur? Aralıklı ders çalışmanın önemi, öğrenilmiş çaresizlik nedir ve yenmek için neler yapabiliriz? Konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı yapılarak  başvuru sürecinde gerekli bilgilendirmeler ve duyurular konusunda rehberlik edilmiştir.

11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik kamp programı hazırlandı. Kamp programı ve ÖDS sistemi hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Sisteme nasıl girileceği ve kullanımı detaylı bir şekilde anlatıldı. Branş öğretmenlerimiz ara tatil boyunca testler göndererek öğrencilerimizi ödevlendirdi.  Sistem üzerinden çözen öğrenciler ve başarı oranı takip edildi.

HEDEF YKS kapsamında 11. ve 12.sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınav takvimi yayınlanmıştır.

Mesleki rehberlik planlama çerçevesinde 12.sınıf öğrencilerimizle farklı mesleklere sahip kişiler buluşturularak meslek tanıtımı yapılmıştır.

Öğrencilere yönelik YKS Bilgilendirme broşürüyle sınav hakkında bilgilendirme yapıldı.

Öğrenci ve velilerimize yönelik hazırlanan hedef YKS üniversite hazırlık programının afişi yayınlanmıştır.

Ekm

Hedef YKS 2024 kapsamında okulumuz 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik YKS tanıtım panosu Rehberlik servisimizce hazırlanmıştır.